Начало Към постинга

Новина от дневника:

/6.11.2017, 10:07/ 

Руснаците гледат да изнервят всички, за всичко. Сигурно панросийската им политика го повелява. Няма нищо, на което да не са посегнали.

Русия обяви, че Червената армия е спасила българските евреи 

"...в годините на Втората световна война благодарение на нашите воини бе предотвратена депортацията на евреите от България и по този начин около 50 000 души бяха спасени от неминуема гибел. Най-страшното е, че това дори не е оскърбителен акт, а че в приведените от мен данни няма особен смисъл, защото хората, занимаващи се с оскверняване, нямат и понятие от собствената си история. Ето това е страшно."

Нахални. Лъжци. Крадци.

П.С.

По-рано говна от този тип (които те докарват до онемяване от наглостта на лъжата) излизаха основно от устата на Лавров (на официално, държавно ниво), но в последните години Захарова пое тази длъжност. И се справя великолепно.

П.С2

Захариева отговаря техническо вярно, но покрай многото ѝ думи не става достатъчно ясно дава да се разбере, че думите на Захарова са нагла лъжа. Няма дух в думите ѝ. Сакън да не обидим братушките, да не стане скандал дипломатически, толкова сме дипломатични, че и малкото успешни дела сме готови да ги харижем.

П.С3

Асен Генов аргументирано разказва, че точно обратното се случва в съветска Русия.

На 12 август 1952 г., именно в “Нощта на екзекутираните поети”, 13 членове на Еврейския антифашистки комитет на СССР са разстреляни за “антисъветска” и “контрареволюционна дейност”.

П.С4

Никоя парламентарна партия не излиза с декларация. Нито дори "патриотите". Не че някой очаква от тях да свършат нещо достойно.

2017-11-07 PS5

Посолството на Русия отговори гнева на хората относно глупостите, които надрънка Захарова с още глупости.

Главным было – изменившаяся обстановка на фронтах войны, победы Красной Армии под Сталинградом и Курском, жертвы советского народа, положенные ради освобождения и своей страны, и стран Европы. Напомним нынешнему болгарскому МИДу, что в 1941-1945 гг. весь свободолюбивый мир с затаенным дыханием следил за тем, как развиваются события на советско-германском фронте. Не будь Красной Армии, немцы успели бы уничтожить не 6 млн евреев, а намного больше.

[...]

Так что наш МИД абсолютно прав, указывая, что именно «благодаря нашим воинам удалось предотвратить депортацию евреев из Болгарии».

Внушението е следното - не може да сме постигнали нещо сами. Ако сме постигнали нещо - то е благодарение на тях, "братушките". Това, че единствени сме имали смелостта като общество и управление да се изправим и да направим нещо срещу геноцида - то не се брои.

ПС6

Реакции на политици:

Каракачанов се изказва като използва случая да дръпне чергичката към своята партия - иронично заявява, че ВМРО имала по-големи заслуги от ЧА.

Президентът Радев смята, че това е непознаване на историята или провокация. Много разочароващо измъкване от страна на президента.

Печално известния Иво Христов (депутата, не президентския съветник) не изненадва никого - заема страната на Русия. Според него оцапването на паметника е по-важно от присвояването на заслуги от страна на руснаците.

Андрей Ковачев - Захарова не познава историята.

Божидар Димитров се изказва като хамалин.

ПС7

Сега се зачетох по-подробно в нашата история, така както е описана в Уикипедия.

РККА няма никаква заслуга за спасяването на евреите, или в най-добрия случай тя е крайно индиректна.

През март 1943 арестите на евреи с цел депортиране са си започнали съвсем сериозно.

Реакцията на обществото и протестите на заможни хора, интелигенти и политици (включително 43 депутата и зампредседателя на Народното събрание) са тези, които са накарали министърът да разпореди спиране на арестите.

Министър-председателят Филов доста се постарава да си осигури премахване на пречките по извършване на депортациите, но неуспешно.

Самият цар Борис III чак след година успява да убеди Рибентроп и Хитлер да не бъдат депортирани българските евреи - това се отнася само до евреите на територията на България (без присъединените територии), като изтъква прагматична причина - да помагат при строенето на пътища.

За съжаление с идването на ЧА в България 20 от тези 43 депутата са осъдени на смърт. 💀

 

Коментари:

Засега няма коментари касаещи тази новина.

Вашият коментар:

Име:
Сайт:
Допустими тагове:

<b> <i> <big> <pre>
[youtube]youtube_video_id[/youtube]
[vbox7]vbox7_video_id[/vbox7]
[img500]imgurl[/img500]