Начало / Половинка / Разни картинки / Разни връзки / За мен / About me / RSS емисия
 

 

Записки Разни

 

/6.7.2017, 6:59/ 

Рядка свинщина и простащина. Учебникарски пример за нехайство и безтговорност. Това пак ли е по обществена поръчка изпълнена от "нашите"? Благодаря ти, кметство Русе. Това е улица Райко Даскалов, отстрани на съда, насреща е центъра на град Русе.

След ремонт и копане за ремонт на ВИК паветата не са върнати по местата им, а просто е залят асфалт. Навсякъде слагат асфалт. Този асфалт още малко и в апартаментите ще започнат да го полагат.

Със съжаление забелязвам, че хората продължават да не разбират, а когато не разбират, не им пука за свинщините, които се творят около тях. Не осъзнават, че красивият и уреден град не е просто красота за очите - това e начин на живот и начин на уредба на всичко останало в града. Да, на всичко останало - дори и на нещата, които реално дразнят всеки - например нередовният градски транспорт. Всичко е взаимосвързано. Стандартът и изискванията трябва да растат с времето, а не да се снижават.

 

Ето тук се виждат жалките останки от преден ремонт. Не разбираемо за мен е защо паветата са подредени НАОБРАТНО. С надписа нагоре. Надписа гласи фабрика Труд Русе. Тази фабрика я няма и не произвежда сигурно вече над половин век, но и до ден днешен всички хора, които строят къщи по селата наоколо търсят стари керемиди от тази фабрика - и не защото са по-евтини.

 

Малко по-надолу по улицата, вече на асфалтираната част, ремонтът продължава с пълна сила:

След вглеждане забелязвам, че този асфалтиран път е положен директно върху някогашните павета. Като шофьор знам, че е отвратително карането на кола по павета, така че тук не съм толкова против.

Докато снимах това дойде един мъж, не по работнически облечен, беше от хората, които наблизо коментираха ремонта и започна да ме убеждава, че паветата били изгорели и за нищо не ставали. Не можа да ми обясни какво значи изгорели, но настояваше, че са такива и че се цепели и разпадали.

Както и да е. Тук съм със смесени чувства и не коментирам (а и е свършен факт), но онова до центъра е жива история, която може да се съхрани - от едната страна е съда, от другата страна е сметната палата и активно движение на коли няма. Няма висока скорост. Има паркинг. Там паветата трябва да останат и да се поддържат.

П.С. тук пишат, че щели да върнат паветата, те били запазени някъде. Дано, дано.