Начало / Половинка / Разни картинки / Разни връзки / За мен / About me / RSS емисия
 

 

Записки Разни

 

/6.11.2017, 11:05/ 

междувременно румънците отново показват, че са гражданско общество

не ще позволят и на парламента да премахне антикорупционните закони:

 
/6.11.2017, 10:07/ 

Руснаците гледат да изнервят всички, за всичко. Сигурно панросийската им политика го повелява. Няма нищо, на което да не са посегнали.

Русия обяви, че Червената армия е спасила българските евреи 

"...в годините на Втората световна война благодарение на нашите воини бе предотвратена депортацията на евреите от България и по този начин около 50 000 души бяха спасени от неминуема гибел. Най-страшното е, че това дори не е оскърбителен акт, а че в приведените от мен данни няма особен смисъл, защото хората, занимаващи се с оскверняване, нямат и понятие от собствената си история. Ето това е страшно."

Нахални. Лъжци. Крадци.

П.С.

По-рано говна от този тип (които те докарват до онемяване от наглостта на лъжата) излизаха основно от устата на Лавров (на официално, държавно ниво), но в последните години Захарова пое тази длъжност. И се справя великолепно.

П.С2

Захариева отговаря техническо вярно, но покрай многото ѝ думи не става достатъчно ясно дава да се разбере, че думите на Захарова са нагла лъжа. Няма дух в думите ѝ. Сакън да не обидим братушките, да не стане скандал дипломатически, толкова сме дипломатични, че и малкото успешни дела сме готови да ги харижем.

П.С3

Асен Генов аргументирано разказва, че точно обратното се случва в съветска Русия.

На 12 август 1952 г., именно в “Нощта на екзекутираните поети”, 13 членове на Еврейския антифашистки комитет на СССР са разстреляни за “антисъветска” и “контрареволюционна дейност”.

П.С4

Никоя парламентарна партия не излиза с декларация. Нито дори "патриотите". Не че някой очаква от тях да свършат нещо достойно.

2017-11-07 PS5

Посолството на Русия отговори гнева на хората относно глупостите, които надрънка Захарова с още глупости.

Главным было – изменившаяся обстановка на фронтах войны, победы Красной Армии под Сталинградом и Курском, жертвы советского народа, положенные ради освобождения и своей страны, и стран Европы. Напомним нынешнему болгарскому МИДу, что в 1941-1945 гг. весь свободолюбивый мир с затаенным дыханием следил за тем, как развиваются события на советско-германском фронте. Не будь Красной Армии, немцы успели бы уничтожить не 6 млн евреев, а намного больше.

[...]

Так что наш МИД абсолютно прав, указывая, что именно «благодаря нашим воинам удалось предотвратить депортацию евреев из Болгарии».

Внушението е следното - не може да сме постигнали нещо сами. Ако сме постигнали нещо - то е благодарение на тях, "братушките". Това, че единствени сме имали смелостта като общество и управление да се изправим и да направим нещо срещу геноцида - то не се брои.

ПС6

Реакции на политици:

Каракачанов се изказва като използва случая да дръпне чергичката към своята партия - иронично заявява, че ВМРО имала по-големи заслуги от ЧА.

Президентът Радев смята, че това е непознаване на историята или провокация. Много разочароващо измъкване от страна на президента.

Печално известния Иво Христов (депутата, не президентския съветник) не изненадва никого - заема страната на Русия. Според него оцапването на паметника е по-важно от присвояването на заслуги от страна на руснаците.

Андрей Ковачев - Захарова не познава историята.

Божидар Димитров се изказва като хамалин.

ПС7

Сега се зачетох по-подробно в нашата история, така както е описана в Уикипедия.

РККА няма никаква заслуга за спасяването на евреите, или в най-добрия случай тя е крайно индиректна.

През март 1943 арестите на евреи с цел депортиране са си започнали съвсем сериозно.

Реакцията на обществото и протестите на заможни хора, интелигенти и политици (включително 43 депутата и зампредседателя на Народното събрание) са тези, които са накарали министърът да разпореди спиране на арестите.

Министър-председателят Филов доста се постарава да си осигури премахване на пречките по извършване на депортациите, но неуспешно.

Самият цар Борис III чак след година успява да убеди Рибентроп и Хитлер да не бъдат депортирани българските евреи - това се отнася само до евреите на територията на България (без присъединените територии), като изтъква прагматична причина - да помагат при строенето на пътища.

За съжаление с идването на ЧА в България 20 от тези 43 депутата са осъдени на смърт. 💀

 
/1.11.2017, 14:15/ 

Днес ми хрумна, че мога да си направя домейн Недьо - ned.io

Закъснял съм, зает е.

 
/26.10.2017, 11:29/ 

Забавно е колко често и бързо споровете между руснак и българин в нета се преминават по следния начин (и също колко бързо стигат до съгласие):

Р: Вие сте неблагодарни, постоянно сте срещу нас и ни забивате нож в гърба

Б: Не сме неблагодарни, благодарни сме

Р: Ние ви освободихме, а вие сте постоянно срещу нас

Б: Да, вашият интерес не ни е изгоден, а и вие постоянно ни се бъркате в нещата

Р: Ами вие какво искате, еди колко си хиляди руски войника са измрели за Освобождението ви, все някаква полза трябва да имаме. Трябва да сте ни лоялни.

Б: ?!?

Маските падат много бързо. Става ясно, че цялата работа не била заради братски и състрадателни въжделения. С това патосните излияния не спират, но вече има аргумент срещу тях.

 

Не така става в руския нет, когато стане дума за България:

Р1: Толкова са неблагодарни

Р2: Наричат ни братушки, а никакви братушки не са ни, само ни предават

Р1: Толкова от нашите са измрели за тяхното осбождение от турците

Р2: А после ги освободихме и от германците

Р1: И с наши пари им създадохме държава

Р2: С наши пари се грижехме за тях по време на комунизма. Те не са имали комуналки, а ние имахме.

Р1: и тн

Р2: и тн

И тн до безкрай. Общо взето, си приказват небивалици. Единствено някой "либерал", може да се намеси с някое по-алтернативно мнение, но по принцип не.

 

Доста по-гадно изглежда, когато българин русофил пише в руския нет:

Р: Вие сте предатели.

Б: Те нашите управници са предатели. Ние, целия народ, много ви обичаме.

Р: Само така казватe, винаги сте против нас.

Б: Ама ние не искаме. Никога не сме имали държавници, а вашите са толкова умни. Ето толкова ви завиждаме за Путин. Толкова е умен и така се грижи за Русия и показва на американците къде зимуват раците. И Крим е ваш.

Р: Така е. Ти ставаш. Но останалите българи, поляци, украинци, хървати, словаци и черногорци и т.н. са предатели. (бележка: сърбите никога не ги споменават в това число)

Б: Братушкиии

Р: Братушкии

Буе.

 
/26.10.2017, 8:59/ 

1. OpenSearch xml се инсталира в Firefox с функция

window.external.AddSearchProvider("webpath_to_opensearch.xml");

 

2. Друг начин:

 добавя се link таг към html:
 

<link rel="search"
type="application/opensearchdescription+xml"
title="Suggest and Search by nedko"
href="webpath_to_opensearch.xml">

 После Firefox предлага добавяне в search полето:

 

Естествено и в двата случая трябва да е наличен XML файл, който да описва според OpenSearch стандарта (opensearch.org).

Доста по-простичко става на Хром - просто се отива на chrome://settings/searchEngines и се добавя съответната търсеща машина. По-рано даже автоматично са се добавяли при откриване на opensearch.xml (струва ми се абсурдно), но сега до колкото виждам не е така.